بهترین سن برای ارتودنسی دندان
شاید باور نکنید اما فواید ارتودنسی بسیار بیشتر از اصلاح دندان های کج می باشد. ارتودنسی می تواند به فرد کمک کند که در کنار صاف کردن دندان ها، مشکلات بایت و فک های خود را نیز حل کند و اعتماد به نفس از دست رفته خود را پس بگیرد. اما سن مناسب ارتودنسی چه سنی است؟
با وجودی که ارتودنسی می تواند تقریبا در هر سنی (کودکی، نوجوانی، بزرگسالی) مفید واقع شود اما بهترین سن برای انجام ارتودنسی زمانی است که سر و دهان فرد هنوز در حال رشد می باشد. نوجوانی (۱۱ تا ۱۴ سالگی) بهترین سن برای انجام ارتودنسی تلقی می شود. در این میان تنها سن اهمیت ندارد، بلکه تعهد و مسئولیت پذیری فردی در بهداشت دندان های ارتودنسی شده شامل مسواک زدن دوبار در روز، دهان شویه و استفاده از نخ دندان بسیار مهم است. همچنین بیمار باید قادر به بازگو کردن چگونگی درد و همچنین درک محدودیت های غذایی باشند که برای مراقبت از بریس های ارتودنسی باید رعایت شوند.
اگر فرصت کافی برای مطالعه این نوشتار ندارید می توانید توضیحات دکتر کامیار خضری متخصص ارتودنسی را درباره بهترین سن ارتودنسی دندان را بشنوید:
چه زمان باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد؟
بهترین زمان برای اولین مراجعه به متخصص ارتودنسی در سعادت آباد، زعفرانیه، کرج یا هر شهر و منطقه دیگری، بین ۷ تا ۹ سال می باشد. این ملاقات می تواند هر گونه مشکلات ارتودنسی مرتبط با دندان ها، فک یا مال اکلوژن را مشخص کند. متخصص ارتودنسی پس از تشخیص مشکل بیمار، بهترین نوع درمان و زمان شروع آن را با توجه به سن او مشخص می کند.
مشاوره تخصصی و انجام کلیه درمان های ارتودنسی در کرج و تهران
اولین جلسه ملاقات با متخصص ارتودنسی
اولین جلسه ملاقات با متخصص ارتودنسی بسیار مهم است زیرا کودک قرار است با متخصص ارتودنسی و سایر اعضای کلینیک آشنا شود. این معارفه باید به آرامی پیش برود و کودک باید به دور از استرس و با آرامش بتواند سوال های خود را مطرح کند.
بیمار نباید احساس ترس کند اما در این صورت متخصص ارتودنسی باید آنقدر با تجربه و کارآزموده باشد، که بتواند اوضاع را کنترل کند.
در ادامه به برخی موارد که در این جلسه با آنها رو به رو می شوید، می پردازیم:
- اولین جلسه احتمالا خیلی طول نمی کشد، اما کودک و والدین او اطلاعات مفید بسیار زیادی کسب می کنند. همچنین والدین کودک نیز باید اطلاعاتی درباره سابقه پزشکی کودک با پر کردن فرم بیمار، در اختیار ارتودنتیست قرار دهند.
- متخصص ارتودنسی ارزیابی و آزمایشاتی از دندان ها، لثه ها، بایت و فک انجام می دهد. در این میان ممکن است به عکس های ایکس ری نیز نیاز باشد. وی همچنین چیزهایی در جدول ارتودنسی کودکتان یادداشت می کند که نشان دهنده ی وسعت مشکل ارتودنسی بیمار می باشد. این جدول در آینده برای برنامه ریزی درمانی کودک در راستای صاف کردن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
- متخصص ارتودنسی در دهان به دنبال پوسیدگی دندان و مشکلات دیگر می گردد. در صورتی که دندان های بیمار پوسیده و مشکل دار باشند، وی ابتدا باید نزد دندانپزشک عمومی یا متخصص ترمیم و زیبایی دندان رفته و پس از اصلاح مشکلات دوباره به متخصص ارتودنسی برای ادامه روند درمان مراجعه کند.
و در نهایت کودک شما لازم است با متخصص ارتودنسی احساس راحتی کند و تمام سوالات خود را طی جلسات اول بپرسد. اگر والدین یا کودک احساس خوبی نسبت به متخصص ارتودنسی ندارند، پس احتمالا آن شخص انتخاب درستی برایشان نبوده است.
از آنجایی که اولین جلسه، روند ادامه کار را تا حدودی مشخص می کند، کودک باید از ابتدا احساس خوب و راحتی داشته باشد تا در ادامه راه با متخصص ارتودنسی خود نهایت همکاری را داشته باشد.
طول مدت درمان ارتودنسی
طول مدت ارتودنسی در هر شخص بسته به نوع و شدت مشکل فک، بایت و دندان ها، متفاوت است. طی جلسات اول شروع درمان، متخصص حدود مدت زمان ارتودنسی دندان را برای گرفتن نتیجه ی ایده آل به بیمار خواهد گفت. به هر حال باید بدانید که این زمان ممکن است با توجه به تمایل دندان ها برای حرکت و مراقبت و نگهداری از بریس ها و دندان ها تغییر کند.
همه ی بیماران باید انتظار داشته باشند که بریس های ارتودنسی حداقل ۱۲ ماه (به طور متوسط بین ۱۸ تا ۳۰ ماه) روی دندان ها قرار بگیرند. اکثر بیماران باید پس از اتمام ارتودنسی، برای مدتی (بر اساس دستور پزشک) از ریتینر یا نگهدارنده استفاده کند.
به هر حال اگر اکنون در سنین نوجوانی به سر می برید، باید بدانید که این سن بهترین زمان برای انجام ارتودنسی است. سه ماهه تعطیلات تابستان زمان بسیار خوبی برای مراجعه به متخصص ارتودنسی و شروع درمان ارتودنسی می باشد.
ارتودنسی تنها برای کودکان نیست!
با اینکه ارتودنسی کودکان ایده آل ترین نوع ارتودنسی است، اما بزرگسالان نیز می توانند از آن بهره ببرند. بسیاری از بزرگسالان توانسته اند با استفاده از بریس های ارتودنسی مشکلات بایت، شلوغی و کجی دندان هایشان را اصلاح کرده و لبخندی زیبا داشته باشند. اصلاح دندان های کج و شلوغ، امکان مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را آسان تر کرده و احتمال تجمع پلاک و در نتیجه پوسیدگی دندان و پریودنتیت را کاهش می دهند. علاوه بر این، اصلاح لبخند می تواند به افزایش اعتماد به نفستان کمک بزرگی کند. به خاطر داشته باشید که هیچ گاه برای داشتن لبخندی زیبا دیر نیست.