ارتودنسی لیزری جدیدترین روش ارتودنسی

ارتودنسی لیزری جدیدترین روش ارتودنسی

samira ghabeli ۲ دی ۱۴۰۳
ارتودنسی لیزری
()

ارتودنسی لیزری یکی از روش های نوین در زمینه ارتودنسی دندان است که به کمک آن در کوتاه ترین زمان ممکن دندان های شما صاف می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا دقیقا درباره اینکه ارتودنسی با لیزر چیست؟ چه مزایا و معایبی دارد؟ صحبت کنیم.

ارتودنسی لیزری چیست؟

یکی از جدیدترین روش های ارتودنسی دندان، ارتودنسی با لیزر است. البته این متخصص ارتودنسی شماست که در جلسه مشاوره می تواند تشخیص دهد که این روش برای شما مناسب است یا خیر. 

وجه تمایز ارتودنسی با لیزر با سایر روش ها این است که مدت زمان ارتودنسی دندان در این روش به مراتب کوتاه تر از سایر روش هاست و به کمک این روش می توان بافت های اضافی و متورم لثه را ترمیم کرد.

ارتودنسی دندان با لیزر
ارتودنسی دندان با لیزر یکی از جدیدترین روش های ارتودنسی دندان است.

مزایای ارتودنسی لیزری چیست؟

همان طور که در ابتدا گفتیم ارتودنسی با لیزر یکی از جدیدترین روش های ارتودنسی دندان است؛ بنابراین این روش می تواند مزایای متعددی به نسبت سایر روش های معمولی داشته باشد. از جمله مزایای ارتودنسی لیزر عبارتند از:

بدون نیاز به مراجعات مداوم به متخصص ارتودنسی

در صورتی که از ارتودنسی معمولی استفاده کنید، نیاز است که در بازه های زمانی کوتاه مدت به منظور تنظیم کردن بریس های ارتودنسی به مطب متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید. اما در حالی که در صورتی که ارتودنسی با لیزر انجام شود، تعداد جلسات مورد نیاز برای مراجعه به کلینیک ارتودنسی کمتر می شود.

سریع تر شدن روند درمان

ارتودنسی دندان به روش سنتی یکی از طولانی ترین پروسه های درمانی در دندانپزشکی است که در بهترین حالت ممکن ارتودنسی دندان ۶ تا ۲۴ ماه طول می کشد. یکی از مزایای ارتودنسی با لیزر کاهش طول درمان به مراتب کمتر از روش های ارتودنسی معمولی است.  

کاهش ریسک عفونت

یکی از عوارض ارتودنسی معمولی به دلیل فشار زیادی که بریس ها به دندان ها وارد می کنند، احتمال بروز عفونت و مشکلات این چنینی است. در صورتی که از ارتودنسی لیزری استفاده کنید، ریسک عفونت کاهش پیدا می کند. 

تورم، درد و خونریزی کمتر

در حین نصب بریس های ارتودنسی ثابت ممکن است فرد احساس درد، فشار، تورم و حتی خونریزی داشته باشد. در حالی که با ارتودنسی لیزری، میزان تورم، درد و خونریزی به نسبت روش معمولی کمتر است. 

درد دندان ارتودنسی شده
درد دندان در صورت استفاده از ارتودنسی لیزری بسیار کمتر است.

مراحل ارتودنسی با لیزر چیست؟

یکی از موضوعات مهم دیگری که باید درباره ارتودنسی لیزری بدانید، درباره مراحل این روش درمانی است. مراحل ارتودنسی با لیزر به شرح زیر است:

برداشتن بافت نرم لثه و دندان

در این مرحله ارتودنتیست با استفاده از ابزار مخصوص، بافت نرم اضافی لثه و دندان را با دقت کامل برمی دارد. لازم به ذکر است که بافت های نرم لثه و دندان بدون هیچ درد و ناراحتی برداشته می شود.  

بعد از اینکه بافت اضافی لثه و دندان برداشته شد، براکت های ارتودنسی با لیزر روی دندان ها نصب می شوند.

اصلاح بافت سخت دندان ها

ارتودنتیست با تغییراتی که در سرعت و طول موج لیزر ایجاد می کند، با این لیزر اقدام به اصلاح و برداشتن بافت سخت دندان ها می کند.

ارتودنسی لیزری با روش معمولی چه فرقی دارد؟

اصلی ترین فرق ارتودنسی لیزری با روش معمولی مربوط به مدت زمان درمان و مراقبت های بعد از ارتودنسی اشاره کرد. به دلیل استفاده از لیزر در این روش مدت زمان درمان به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. در این شرایط مراقبت های ارتودنسی دندان کمتر بوده و کمترین آسیب به بخش های مختلف دهان و دندان وارد می شود. 

نوع لیزر در ارتودنسی لیزری چیست؟

در پزشکی و حوزه های مختلف از لیزرهای مختلف با طول موج خاصی استفاده می شود. از جمله لیزرهای کاربردی در ارتودنسی دندان عبارتند از:

لیزر  CO2  

لیزر  CO2 اولین لیزر گازی است که از آن در زمینه های مختلف از جمله ارتودنسی دندان استفاده می شود. از جمله ویژگی های این لیزر می توان به قدرت بسیار بالا و موج مداوم آن اشاره کرد. 

لیزر دایود

یکی دیگر از لیزرهای کاربردی در حوزه ارتودنسی دندان، لیزر دایود است که به دندانپزشک امکان دسترسی به دندان نهفته را در مدت زمان کوتاهی می دهد. شایان ذکر است که لیزر دایود هم سطح قدرت متناسبی دارد. 

لیزر اربیوم

لیزر اربیوم یکی از کاربردی ترین انواع لیزر برای ارتودنسی دندان است. به کمک لیزر اربیوم می توان تراش دندان و جراحی دندان را به سادگی و بدون نیاز به بی حسی انجام داد. البته از لیزر اربیوم برای برداشتن بافت سخت دندان، برداشتن کامپوزیت، اصلاح پوسیدگی دندان و برداشتن براکت های قدیمی نیز استفاده می شود. 

بهترین نوع لیزر برای ارتودنسی کدام است؟

انتخاب لیزر مناسب بر اساس شرایط دهان و دندان فرد بر عهده ارتودنتیست است. همان طور که گفتیم برای برداشتن بافت نرم و سخت دندان می توان از لیزرهای مختلفی استفاده کرد. متخصص ارتودنسی بر این اساس از لیزر گاز یا جامد با طول موج بین ۳۹۰ تا ۷۰۰ نانومتر برای ارتودنسی دندان استفاده می کند.

ارتودنسی با لیزر
بهترین نوع ارتودنسی با لیزر یا ارتودنتیست شما انتخاب می کند.

قیمت ارتودنسی لیزری چقدر است؟

به دلیل اینکه ارتودنسی با لیزر جزء خدمات زیبایی دندانپزشکی است معمولا هیچ کدام از شرکت های بیمه هزینه های آن را تقبل نمی کنند و فرد باید شخصا تمامی هزینه های مربوط به درمان را پرداخت کند.

قیمت ارتودنسی لیزری به نسبت عوامل مختلفی مثل شدت و نوع ناهنجاری دندانی، شرایط لثه بیمار، تخصص و مهارت ارتودنتیست و … می تواند متفاوت باشد. 

کاربردهای ارتودنسی لیزری

از جمله اصلی ترین موارد استفاده از ارتودنسی با لیزر عبارتند از:

لیزر در دندانپزشکی
لیزر در دندانپزشکی کاربردهای مختلفی دارد.

درمان زخم ‌های دهان

معمولا در اثر استفاده از براکت های ارتودنسی ثابت ممکن است در روزها و هفته های اولیه باعث به وجود آمدن زخم های مختلف در دهان شود. در برخی مواقع حتی در اثر ساییدگی براکت های ارتودنسی احتمال به وجود آمدن آفت دهان هم وجود دارد. 

یکی از کاربردهای ارتودنسی با لیزر از بین بردن این نوع زخم های دهانی است. به همین دلیل در صورت استفاده از این روش نیاز به زمان حداقل دو هفته ای برای بهبود این نوع زخم ها ندارید و می توانید اقدامات لازم برای درمان فوری آنها را انجام دهید.

از بین بردن اتصالات بین دندانی

یکی از کاربردهای این روش که می تواند در اصلاح طرح لبخند شما اثر گذاری فوق العاده ای داشته باشد، از بین بردن بافت های موجود در فاصله بین دندان هاست. در برخی مواقع بافت هایی در فاصله بین دندان ها وجود دارد که باعث عقب رفتگی سایر دندان ها می شود.

بهترین متخصص ارتودنسی در کرج یا شهر و منطقه دیگری با استفاده از تجهیزات مربوط به ارتودنسی لیزری اقدامات لازم را جهت کوتاه کردن یا حذف کامل این بافت های اضافی انجام می دهد. در صورت استفاده از ارتودنسی لیزری این بافت های اضافی با کمترین درد، ناراحتی و جای زخمی بدون نیاز به جراحی از بین می روند. 

کنار زدن لثه اطراف دندان های نهفته

یکی از کاربردهای مهم لیزر در ارتودنسی مربوط به کنار زدن اطراف دندان نهفته و برداشتن بافت اضافی لثه، قبل از انجام ارتودنسی دندان است. این کار با تجهیزات مخصوص در کوتاه ترین زمان ممکن بدون درد، جراحی و خونریزی انجام می شود. 

سایر کاربردهای ارتودنسی لیزری

ارتودنسی با لیزر کاربردهای متعدد دیگری نیز دارد که عبارتند از:

  • جراحی لثه؛
  • برداشتن لثه از روی دندان به منظور نصب براکت و اعمال نیروی بیشتر برای نتیجه بخشی بهتر؛
  • تسریع روند درمان؛
  • درمان کراس بایت، اور بایت و اپن بایت؛
  • چسباندن و قرار دادن های براکت های ارتودنسی برای شروع درمان؛
  • فرنکتومی و پروکولکتومی؛
  • جدا کردن براکت های ارتودنسی بعد از اتمام درمان؛

مراقبت ‌های بعد از ارتودنسی لیزری

نتیجه بخشی هر روش درمانی یا زیبایی در گرو مهارت پزشک و رعایت مراقبت های بعد از عمل است که ارتودنسی با لیزر هم از این قاعده مستثنی نیست. مراقبت های بعد از ارتودنسی با لیزر به شرح زیر است:

  • رعایت بهداشت دهان و دندان؛
  • پرهیز از مصرف غذاهای تند و داغ تا چند روز پس از شروع درمان؛
  • مصرف داروهای تجویز شده در زمان مقرر؛
  • شستشوی دهان با آب نمک؛

مشکلات بعد از ارتودنسی با لیزر چیست؟

به طور کلی ارتودنسی با لیزر یک روش ایمن محسوب می شود و خطر خاصی ندارد اما اگر بخواهیم راجع به مشکلات ارتودنسی لیزری صحبت کنیم باید بگوییم که در حین درمان احتمال سوختگی یا آسیب دیدگی بافت های لثه اطراف وجود دارد که پس از چند روز این مشکل حل خواهد شد. 

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / ۵. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

نظر بدهید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.